Kabızlığı gidermek için şimdiye kadar birçok şey denemiş, birçok gıda tüketmiş olabilirsiniz. Kabızlık yaşamak asla kimse için keyifli değildir. Sadece kabızlığa yol açan nedir ve rahatlama sağlamak ve banyoda bir saatlerce oturmamak için bazı yiyeceklerden yardım alabilirsiniz. Sık sık kabızlığa niçin olabilecek öteki bazı faktörler içinde fizyolojik aktivite eksikliğinin yanı sıra yüksek oranda işlenmiş, yağ açısından varlıklı bir rejim yer ediniyor. Uzun süre wcye gidememe sorunuyla karşılaşırsanız sadece hangi yiyeceklerin destek olabileceğinden güvenli değilseniz, kabızlık belirtilerinizi hafifletmek için bu gıdalardan herhangi birini deneyin.
KABIZLIĞA İYİ GELEN BESİNLER YULAF
Yulaf, beslenmenize daha çok lif elde etmenin kolay ve sıhhatli bir yolu. Tertipli olarak yulaf yediğinizde, daha azca kabızlık görebilir ve daha tertipli bağırsak hareketlerine haiz olabilirsiniz. Bu yüzden, sabahları bir kâse yulaf ezmesini tüketmeyi dikkatsizlik etmeyin.
YOĞURT
Hem lif hem de magnezyum kabızlığın giderilmesini destekleyebilir, sadece destek olabilecek başka bir kaynak daha vardır: probiyotikler yada canlı bakteriler. Araştırmalar, probiyotiklerin midede denge meydana getirmeye katkıda bulunabileceğini ve probiyotiklerdeki iyi bakterilerin sindirim sisteminizdeki koşulları iyileştirmeye destek olabileceğini, böylece daha tertipli bir sıklıkta etkili bir halde işlev görebileceğini ve boşaltabileceğini öne sürüyor.
AVOKADO
Avokado tostu, sabahlarınız için damak tadınızı leziz bir kahvaltıyla beslemekten daha fazlasını yapabilir. Bu meyve, mühim oranda lif, magnezyum ve sorbitol içeriyor. Avokado ek olarak, daha süratli bir sindirim sistemini destekleyerek kabızlığı önleyebilen çözünür ve çözünmez lif ihtiva eder.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Yemeklerinize daha çok lif katmanın kolay bir yolu, bolca oranda yapraklı yeşillik pişirmektir. Liflere ek olarak, yapraklı yeşillikler, kabızlığa destek olabilecek mühim bir mineral olan bolca oranda magnezyum ihtiva eder.
ÖĞÜTÜLMÜŞ KETEN TOHUMU
Öğütülmüş keten tohumu, hareket halindeyken mükemmel bir atıştırmalıktır. Bulgular, keten tohumlarının glikoz seviyelerini (başka bir deyişle kan dolaşımındaki şekeri) azaltabileceği ve vücudun sindirim sürecini basitleştirebilir.
KİNOA
Kinoa bir tek sizi tok tutmakla kalmaz, bununla beraber kabızlık semptomlarını önlemenize de destek olabili
KARA FASULYE
Rengiyle dikkat çeken kara fasulye, devletimizde son yıllarda popüler olmaya başladı. Siyah fasulyedeki lif, sindirim sisteminizdeki verimliliği destekleyebilir. Kara fasulye, kabızlığı gideren iyi lif kaynaklarıdır. Siyah fasulyedeki lif sindirilemediğinden, atıkları bağırsaklarınızdan daha süratli ve verimli şekilde geçirir.
KURU ERİK
Araştırmalar, kuru eriklerin kabızlık semptomlarını hafifletebileceğini, dışkı çıkışını iyileştirebileceğini ve son çıkış sürecinin süresini sıhhatli bir halde hızlandırabileceğini bulmuştur. Bir fincan kuru erik içinde 12 gram çözünür lif olduğu düşünüldüğünde, bu oldukça şaşırtıcı değil. Kuru erik ek olarak bileşik sorbitol sebebiyle naturel bir müshil olarak kabul edilir.
Son Dakika Haberler