13.03.2023 14:24 Son Güncelleme: 13.03.2023 14:26 Tavuk yada et benzer biçimde ürünlerin haricinde alternatif arayanlar çoğu zaman balık çeşitlerine yönelmektedir. Balığın birçok çeşidi bulunmaktadır. Hem sıhhatli hem de leziz bir yiyecek çeşidi arayanların tercihi olan balığın en popüler çeşidi ise her insanın tahmin etmiş olduğu benzer biçimde hamsidir.
Fırında Hamsi İçin Ihtiyaç duyulan Malzemeler Nedir?
1 kilo Hamsi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı mısır unu
Tuz
Fırında Hamsi Tarifi: Hamsi Fırında Iyi mi Yapılır?
1. Ilk olarak güvendiğiniz bir balıkçıdan 1 kilo kadar hamsi almalısınız. Eğer kalabalıksanız kiloyu artırabilirsiniz. Hamsileri balıkçınızda ayıklatırsanız evde uğraşmak zorunda kalmazsınız. Gene de tercih sizindir.
2. Ondan sonra ayıklanmış olan hamsileri bol miktarda suda yıkamalısınız. Balıkları yıkarken nazik davranmanızda yarar vardır. Böylece balıklar ezilmemiş olur. Balıkları güzelce temizleyip yıkadıktan sonrasında öteki aşamaya geçebilirsiniz.
3. Sıra geldi balıkların suyunu süzdürmeye. Bu aşamada bir süzgeç yardımı ile balıkların suyunu süzdürmeniz gerekmektedir. Hamsileri süzgece aldıktan sonrasında sularının iyice süzüldüğünsen ne olursa olsun güvenilir olun.
4. Şimdi hamsiyi pişirmek için hazırlayabilirsiniz. Belirtilen oranda yağı hamsilerin içine dökerek iyice harmanlayın. Arkasından hamsileri tuzlayarak mısır ununa batırın.
5. Bu aşamaya geldiğinizde hamsileriniz yavaş yavaş pişmeye hazır gele gelmiş sayılır. Leziz olacak olan hamsileri yemenize fazlaca azca kaldı.
6. Son aşamaya gelindiğinde ise fırını 180 dereceye ayarladıktan sonrasında hazırlamış olduğunuz yemeğin üstüne azca oranda zeytinyağı gezdirerek fırına sürebilirsiniz. Afiyetle yiyin.
Fırında Hamsi Iyi mi ve Kaç Derecede Pişer?
– Fırında pişireceğiniz hamsinizi 35-40 dakika içinde pişirmeniz kafi olacaktır. Pişirme için fırınınızın ayarı 180 derecede olmalıdır. Balığın kurumamasına ne olursa olsun itina göstermelisiniz.
– Hamsi oldukça leziz olan ve minik büyük demeden her insanın sevilmiş olduğu bir yemektir. Hem yapması hem de yemesi son derecede keyiflidir. Ek olarak sıhhatli bir gıda olması açısından sıkça tüketebilirsiniz.
– Hamsi tencerede, fırında yada ızgarada yapılabilen bir balık çeşididir. Fırında yapmayı tercih ederek güzel bir seçim yapmış olmuş olursunuz. Zira fırında meydana getirilen Hamsi hem daha leziz hem de daha hafifçe olacaktır.
En Güzel Hamsi Yapımı Iyi mi Olmalıdır?
> Hamsiyi pişirmeden ilkin iyice yıkamak ve yağla harmanlamak fazlaca önemlidir. Buna ne olursa olsun dikkat etmelisiniz.
> Fırını erken açarak minimum 5 dakika ısıtmanız hamsiyi daha iyi pişirmenize destek olacaktır.
> Hamsiyi pişirmek için koyacağınız siniye yağlı kağıt serperek yapışmasını önleyebilirsiniz. Ek olarak yağlı kağıdın üzerini azca bir yağla da yağlayabilirsiniz. Yağlamasanız da yağlı kağıt gene de işinizi görecektir.
> Fırına hamsinizi koymadan ilkin isterseniz üstüne limon dilimleri yerleştirebilirsiniz. Limonun kokusu ve aroması balığa daha iyi bir tat verecektir.
Fırında Hamsinin Yanında Neler Yenilmelidir?
– Lezzetiyle tadını damağınızda bırakacak olan hamsinin yanında bir şeyler yiyecek isteyebilirsiniz. Peki fırında hamsinin yanına en fazlaca ne yakışır?
– Fırında pişirilmiş olan hamsinin yanına en fazlaca yakışacak olan ürün taze malzemelerle yapılmış olan bir salatadır. Salata malzemeleri sizin tercihinize kalmış olan bir durumdur. Her araç-gereç ile hamsinizin yanına güzel bir salata yapabilirsiniz.
– Öteki güzel bir seçenek ise üstüne toz biber serpilmiş olan ve limon sıkılmış olan doğranmış soğandır. Soğan balıkla beraber tüketilebilen yararlı bir üründür.
– Soğanı mütevazı yiyecek istemeyenler bolca sumaklı güzel bir soğan salatası yaparak da tüketebilir. Hamsinin yanına limon dilimlemeyi ve evinizde var ise eğer turp doğramayı ihmal etmeyin.
– Ek olarak hamsinin yanına eğer olmazsa olmaz bir ürün ise rokadır. Roka yada arzu ettiğiniz öteki yeşillikleri hamsinin yanına ilave edebilirsiniz. Taze soğanda değişik bir alternatif olabilir.
Son Dakika Haberler