Uzmanlar tarafınca meydana getirilen açıklamalara bakılırsa 900 mg terapötik dozun elde edilmesi için her gün bir diş pişmemiş sarımsak yenmesi gerekiyor. Bununla birlikte allisin salgılanması için sarımsak dişinin doğranması ya da ezilmesi gerekiyor. Sarımsak eğer ısıya maruz kalırsa allisin oluşumu duruyor. Maksimum allisin oluşumundan faydalanabilmek için sarımsak doğrandıktan sonrasında on dakika beklenmesi gerekiyor. 2018 senesinde meydana getirilen bir araştırmaya bakılırsa haşlanmış sarımsak pişmemiş sarımsağa bakılırsa yüzde 16 daha azca allisin içeriyor ve kavrulmuş sarımsağın içinde yüzde 30 daha azca allisin oluşuyor.
ALLİCİN’İN FAYDALARI NELERDİR?
Antimikrobiyal özelliği yardımıyla vücudu enfeksiyonlara karşı korumada,Tansiyonu ve fena kolesterolü düşürücü etkisinden dolayı kalp-damar sağlığını korumada,Kanser oluşumuna karşı korunmada,Beyni oksidatif stresten korumada destek olan etkili bir maddedir.Pişmemiş olarak tüketmek yararlı olması durumunda, allicinin kısaca sarımsağın keskin kokusundan dolayı birçok şahıs kullanmaktan kaçınmaktadır.
Son Dakika Haberler